تیپ۶۳ نسبت ۱/۱۰

۴ مطلب در فروردين ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

امروزه با پیشرفت تکنولوژی در اکثر مغازه ها از آسانسور مغازه ای یا بالابر مغازه ای استفاده می شود، بالابر مغازه برای جابجایی افراد یا اجناس می باشد. عملکرد این نوع از بالابر ها به این گونه است که بدنه یا شاسی در جهت لوله ها بوسیله قدرت موتور وگیربکس با سیم بکسل بالا و پایین می شود. زمانی که بالابر به نقطه مورد نظر می رسد کف شاسی به میکروسوئیچ ها برخورد می کند و برق موتور قطع می شود و ترمز بالابر عمل می کند و بالا بر می ایستد.

معمولا بالابرها از الکتروموتور، قرقره و سیم بکسل، گیربکس، شاسی بالابر، لوله ها و میکروسوئیچ ها تشکیل شده اند.

معمول ترین بالابر ها بالابر های تا ظرفیت ۳۰۰ کیلویی می باشند که تشکیل شده از موتوری با قدرت سه اسب و گیربکس و اجزای وابسته به آن می باشد.

از بین گیربکس های موجود گیربکس حلزونی بهترین نوع گیربکس بالابر مغازه می باشد.  تیپ گیربکس حلزونی مورد استفاده در بالابر مغازه vf می باشد. این تیپ از گیربکس شافت اولیه در گیربکس و به وسیله یک تسمه به الکتروموتور متصل شده است و فاقد فلانچ در قسمت خروجی است.

گیربکس بالابر مغازه ها عموما دارای یک پوسته آلمینیومی است که باید در مکان هایی بیشتر استفاده شود که ضربه کمتری به گیربکس وارد می شود تا از آسیب زیاد به پوسته وارد شود.

به این نکته باید توجه داشت که اگر قرار است از کوپل مستقیم گیربکس بالابر با الکتروموتور استفاده شود حتما موتور دارای ترمز باشد تا بتوان بالابر را در هر ارتفاعی که نیاز هست نگه داشت. برای بالا بردن ضریب اطمینان ایست بالابر در ارتفاع مورد نظر از دو میکروسوئیچ می توان استفاده کرد.

همانطور که گفته شد برای بالابر مغازه یا فروشگاه از گیربکس حلزونی تیپ vf استفاده می شود که سایز ۸۶ آن با پوسته آلمینیوم بسیار مناسب تر و دارای کیفیت بالاتری است. این سایز از گیربکس ظرفیت تحمل بار تا ۵۰۰ کیلو را دارد.

با توجه به باری که در مغازه قرار است جا به جا شود نوع گیربکس بالابر مغازه باید انتخاب شود مثلا برای بار های تا ۸۰۰ کیلوگرمی از سایز ۱۱۰ برای گیربکس باید استفاده نمود. این انتخاب گیربکس با توجه به نوع انتظار مصرف کننده باید توسط افراد با تجربه و حرفه ای انجام بگیرد تا هم نیاز کاربر برطرف شود و هم از هزینه های اضافی جلوگیری شود.

در صورتی که گیربکس بالابر به مشکلی برخورد تعمیر آن صرفه اقتصادی نداشته و پیشنهاد می شود گیربکس بالابر تعویض شود.

 

  • فرید نوری
  • ۰
  • ۰

گیربکس نانوایی یکی از اجزای مهم در صنعت پخت نان به شمار می رود. این گیربکس وظیفه تقویت نیروی موتور در فرایند تولید خمیر را دارد. صنعت و تولید نان بسیار مهم است از این رو انتخاب گیربکس در روند تولید نان با کیفیت، بسیار حائز اهمیت است.

انتخاب گیربکس حلزونی در صنعت نانوایی

بهترین و پر کاربرد ترین گیربکس در صنعت نانوایی گیربکس حلزونی است. گیربکس های حلزونی مزایای بسیاری در صنعت نانوایی دارند که در این قسمت به چند مزیت آن اشاره می شود :

جنس بدنه گیربکس از آلمینیوم بوده که باعث می شود گیربکس در برابر ارتعاشات مقاومت بالایی داشته باشد و وزن کمتری داشته و همچنین در برابر زنگ زدگی هم مقاوم می باشد.

در گیربکس ها به علت نوع عملکردشان اصولا صدای بالایی دارند اما با پیشرفت تکنولوژی و طراحی تخصصی گیربکس های جدید حلزونی عملکرد این نوع از آنها بهینه شده و در نتیجه صدای کم تری تولید می کنند.

قیمت گیربکس حلزونی نسبت به سایر انواع آن مقرون به صرفه بوده و همچنین نصب این گیربکس بسیار آسان است.

تعمیر این نوع گیربکس بسیار ساده و امکان پذیر است، گیربکس حلزونی در اندازه ها و حجم های مختلف تنوع دارد.

برخی ماشین های نانوایی به شکل دوار عمل می کنند بنابراین بهتر است دور خروچی گیربکس ۲۵ دور در دقیقه باشد تا مقدار نان بیشتری تولید شود. رسیدن به این دور در گیربکس حلزونی ساده تر است بعضی از این گیربکس ها پایه دار هستند که به آنها گیربکس فلانچ دار می گویند.

گیربکس های حلزونی انواع مختلفی دارند که تیپ ۸۶ از پر کاربرد ترین نوع گیربکس حلزونی در نانوایی است. تیپ ۸۶ در دو جنس تولید می شوند جنس آلمینیوم و جنس چدن که هر دوی این ها در بازار یافت می شود. گاهی کاربرها برای خرید گیربکس به سراغ گیربکس های دست دوم می روند که دارای مضراتی است از جمله وجود لقی که همین لقی موجب کند شدن و پایین آمدن دور در تنور می شود و مشکل در روند تولید نان ایجاد می کند.

از دیگر گیربکس هایی که در نانوایی کاربرد دارد گیربکس های مکعبی است که تیپ ۵۰ گیربکس مکعبی بیشترین کاربرد در صنعت نانوایی را دارد این نوع گیربکس به صورت ۹۰ درجه بوده و مراحل نصب ساده تری بر روی الکتروموتور دارد.

 

  • فرید نوری
  • ۰
  • ۰

 

گیربکس خورشیدی از گیربکس های پر کاربرد صنعت امروزی می باشد که به علت بازده بالایی که در عملکرد دارد بسیار پر طرفدار می باشد.

گیربکس خورشیدی چیست ؟

گیربکس خورشیدی نام های دیگری نیز دارد به نام های گیربکس ستاره ای ، دنده ستاره ای، دنده سیاره ای، گیربکس سیاره ای و

گیربکس خورشیدی تنها یک دنده در مرکز خود دارد که دو یا چند دنده به شکل هرز گرد در اطراف دنده مرکزی قرار دارد که به آن دنده سیاره ای می گویند گیربکس خورشیدی اصولا سه جزء دارد و به طور کلی در گیربکس خورشیدی یک جزء ثابت است و دو جزء دیگر متحرک و منتقل کننده نیرو می باشد. گیربکس خورشیدی یک جعبه دنده ای است که نیرو را از منبع اصلی به مصرف کننده می رساند.

نحوه عملکرد گیربکس خورشیدی به این صورت است که در صورتی که یک جزء از اجزای اصلی گیربکس ثابت باشد و عضو دیگر آن بچرخد باعث افزایش یا کاهش سرعت یا گشتاور می شود. در گیربکس خورشیدی با افزایش سرعت کاهش گشتاور را در پی خواهیم داشت و با کاهش سرعت افزایش گشتاور در حقیقت این دو نسبت بهم عملکردی واژگون دارند.

آشنایی با انواع گیربکس

جهت کاهش دور در گیربکس خورشیدی بایستی چرخ دنده مرکزی ثابت گردد و چرخ دنده ی حاشیه ایی به حرکت در بیاید این فرآیند موجب کاهش دور قفسه می گردد و به اصطلاح می گویند گیربکس در دنده دو قرار دارد و دور موتور کاسته می شود.

برای افزایش سرعت گیربکس می توان از دو روش بهره گرفت روش اول چرخ دنده مرکزی ثابت بماند و قفسه اطراف گیربکس شروع به حرکت کند که همین امر موجب بالا رفتن سرعت گیربکس خورشیدی می شود.

روش دوم جهت بالا بردن سرعت گیربکس چرخ دنده محوری ثابت بماند و قفسه شروع به حرکت کند ، با این روش قفسه از چرخ دنده خورشیدی سریع تر حرکت می کند و این امر موجب افزایش سرعت گیربکس می شود.
جهت انتقال مستقیم نیرو ابتدا باید دو جزء از گیربکس ثابت و در اصطلاح دو جزء به هم قفل می شوند و با یک سرعت برابر حرکت می کنند در این حالت همه اجزاء گیربکس به صورت یکپارچه کار می کند و نسبت دور یکسان می شود و نیرو به صورت مستقیم منتقل می شود.

برای برعکس کار کردن گیربکس قفسه بایستی ثابت شود چرخ دنده خورشیدی بچرخد هرز گرد ها می چرخند و رینگی را در جهت عکس می چرخاند که موجب برعکس کار کردن گیربکس می شود.

برای خلاص کردن گیربکس می بایست هیچ قسمت و کلاجی درگیر نباشد و هیچ قفل و بستی روی موتور نباشد تا باری روی موتور نباشد در نتیجه گیربکس خلاص می گردد.

 

  • فرید نوری
  • ۰
  • ۰

گیربکس حلزونی

گیربکس حلزونی یکی از انواع پر کاربرد گیربکس های صنعتی به شمار می رود. این گیربکس در بازار با نام گیربکس ۹۰ درجه نیز شناخته می شود. اجزای اصلی تشکیل دهنده ی این گیربکس یک ماردون و یک چرخ دنده است که جنس آن ها معمولا از فولاد یا برنج می باشد. از دیگر اجزای آن شافت ، بلبرینگ و یک هاب کروی شکل می باشد.

مکانیسم عمل و انتقال قدرت در گیربکس حلزونی به وسیله درگیری محور و چرخ دنده ی حلزونی با یکدیگر صورت می گیرد. طراحی این گیربکس و تنوع آن در نحوه نصب سبب فراوانی مصرف آن در کاربری های مختلف شده است.

مشخصات فنی و مزایای گیربکس حلزونی

گیربکس حلزونی در انواع پایه دار ، فلنچ دار و هالو شافت در بازار موجود می باشد. پوسته گیربکس حلزونی به صورت چدنی و آلمینیومی می باشد که دارای مقاومت بالایی در برابر ارتعاشات و لرزش ها می باشد. این گیربکس دارای مزیت تعمیر و نگهداری آسان می باشد. همچنین دارای گشتاور و سرعت متنوع و راه اندازی نرم نیز می باشد. از دیگر مزایای آن می توان به صدای کم ، نصب آسان ، راندمان و گشتاور خروجی بالا و .. اشاره کرد.

کاربرد گیربکس حلزونی

گیربکس حلزونی به علت ویژگی های خاص خود کاربرد فراوانی در صنایع دارا می باشد. از جمله این کاربرد ها می توان به ماشین آلات و بالابرهای ساختمانی ، دمنده ها و هواکش ها ، دیزل ژنراتورها ، سیستم های انتقال مواد ، معادن و حفر چاه ، کانوایرها ، نوار نقاله ، کمپرسورها ، ماشین آلات تراش ، نانوایی ها ، آسیاب ها ، میکسرها ، صنایع کاشی و سرامیک ، صنایع بسته بندی و شیشه پر کنی ، صنایع غذایی و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.

معایب گیربکس حلزونی

صدای گیربکس حلزونی به هنگام کار کردن به نسبت سایر گیربکس ها بیشتر است این صدای زیاد میتواند بر اثر نحوه عایق بندی در لایه بیرونی گیربکس، درگیری ایجاد شده بین چرخ دنده ها یا درگیری بین پوسته و دیواره باشد که با تشخیص این موارد میتوان در صدد رفع آن برآمد.

گیربکس ۹۰ درجه قطعه ای کاملا مصرفی است که بعد مدت زمان مشخصی نیاز به تعمیر یا تعویض خواهد داشت که این مورد از لحاظ اقتصادی قابل قبول نیست. توان این گیربکس بسیار پایین بوده و در حدود ۱۵ کیلووات می باشد.

از دیگر معایب گیربکس حلزونی نوع روغن کاری گیربکس می باشد نحوه حرکت قطعات داخل به شکل اسلایدی است و همین کار روغن کاری را با سختی مواجه می کند. روغن استفاده شده اگر با غلظت بالا باشد فیلتر کردن و صاف کردن روغن را با مشکل مواجه می کند. در این مدل گیربکس به علت استفاده از اسپیرال در فضایی بسیار محدود باعث کند شدن سرعت نیز می شود.

قیمت گیربکس حلزونی بسته به نوع برند تولید کننده میتواند متغیر باشد البته علاوه بر برند عواملی چون رندمان کاری، مقدار مصرف انرژی، جنس بدنه، مقدار گشتاور ورودی و خروجی نوع خروجی که شافتی باشد یا فلنج دار، کشور سازنده و … .

برندهای گیربکس حلزونی

از انواع برندهای گیربکس حلزونی می توان به SEW ، Yilmaz،  چینی،    Transtecno ، Bonfiglioli ، Motovario ، Rossi ، Sitiو …… اشاره کرد.

 

  • فرید نوری