تیپ۶۳ نسبت ۱/۱۰

۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

دستگاه تراش برای تراش کاری قطعات مختلف به سرعت های گوناگونی نیاز دارد گیربکس دستگاه تراش قطعه ای است که این سرعت های مختلف را برای ماشین تراش فراهم می کند. قدرت ایجاد شده توسط الکتروموتور از داخل گیربکس عبور می کند گیربکس دستگاه تراش شامل جعبه ای است که از چرخ دنده های متفاوتی تشکیل شده است این چرخ دنده ها دوران های مختلفی را بوجود می آورند.

هر قطعه متناسب با جنس خود به یک سرعتی برای تراش داده شدن نیاز دارد برای مثال آلمینیوم یا استیل یا فولاد هرکدام سرعت تراش دادنشان متفاوت از دیگری است. وظیفه اصلی گیربکس دستگاه تراش هدایت و کنترل سرعت نیروی تولید شده از الکتروموتور است. این گیربکس دارای چندین چرخ دنده بوده و با درگیر کردن چند چرخ دنده می تواند سرعت لازم دستگاه تراش را تنظیم نماید.

گیربکس از قطعات مهم و تاثیر گذار در کیفیت دستگاه تراش و ارتعاشات حاصل از کار آن می باشد. این ارتعاشات را می توان با انتخاب سرعتی مناسب و درست تا حد قبل قبولی کنترل کرد. ارتعاشات زمانی که کنترل شده باشند کیفیت تراش هم به همان نسبت بالا می رود.

گیربکس های دستگاه تراش شامل قطعاتی نظیر : شفت ، پمپ روغن ، چرخ دنده ، کلاچ ، ماهک ، انواع بلبرینگ ، کاسه نمد ، واشر و می باشد. ماهک ها در گیربکس وظیفه جا به جایی دنده و چرخ دنده ها را برعهده دارند به طور واضح تر ماهک ها باید چرخ دنده ها را به راحتی بر روی شفت حرکت دهند و برای راحتی در این حرکت ها هر ماهک بوسیله یک اهرم که انتهای آن بیرون از گیربکس قرار دارد هدایت می شود.

بیشتر بخوانید : آشنایی با انواع گیربکس صنعتی

به طور کلی اجزای گیربکس دستگاه تراش شامل بخش های زیر می گردد :

۱- چرخ دنده های ثابت که باهم درگیر هستند و ارتباط آنها با هم قطع نمی شود.

۲- چرخ دنده هایی که بوسله ماهک از بک سمت و چرخ دنده های مقابلش از طرف دیگر جفت می شوند.

۳ماهک ها که وظیفه تغییر وضعیت چرخ دنده ها را برعهده دارند و توسط کابر دستگاه کنترل می شوند

۴مجموعه کلاج گیربکس که شامل پدال ، سیم کلاج ، دیسک و صفحه می باشد که در هنگام تعویض دنده ها می بایست جهت جلوگیری از ضربه ناگهانی به دستگاه عمل کلاچ گیری انجام شود.

 

  • فرید نوری
  • ۰
  • ۰

یکی از تجهیزات مهم و اساسی که در کارخانه ها و انواع مشاغل صنعتی پر کاربرد می باشد انواعی از گیربکس استانتخاب گیربکس مناسب با محیط و نیاز خریدار بسیار اهمیت دارد. امروزه علاوه بر گیربکس های رایج در بازار گیربکس های سفارشی نیز بسیار پر کاربرد و مورد توجه صنعتگران قرار گرفته است .

گیربکس های سفارشی این امکان را به کاربر می دهد که حتی برای موارد خاص نیز گیربکس مورد نظر را سفارش و از آن بهره مند شوند. در نتیجه انتخاب و بررسی دقیق قبل از خرید از موارد اساسی خرید گیربکس قرار گرفته است .

در این قسمت مراحل انتخاب مناسب یک گیربکس را عنوان می کنیم که خریدار را در جهت انتخاب و بهره برداری بهینه از گیربکس راهنمایی می کند .

در مرحله اول به شرایط محیطی و عمومی باید توجه نمود که عبارتند از :

۱- توجه به مشخصات و نوع کاربرد ماشین یا دستگاهی که نیاز به گیربکس دارد .

۲- دمای محیطی که گیربکس در آن قرار می گیرد .

۳- شرایط محیطی مثل گرد و خاک ، میزان رطوبت و نوع آب هوا (خشک ، مرطوب و…)

۴- مشخصات موتور متحرک

۵- بررسی انتقال بین گیربکس و موتور (مستقیم یا غیر مستقیم)

۶- چینش محورها نسبت به هم

۷- میزان بار موتور

در مرحله دوم اطلاعاتی اختصاصی در مورد گیربکس مورد نظر مورد بررسی قرار می گیرد که عبارت است از :

۱- مقدار توان ورودی گیربکس

۲- میزان سرعت خروجی گیربکس

۳- استاندارد میزان ساعت کارکرد گیربکس در شبانه روز

۴- اگر محیط مورد نظر دارای لرزش یا شوک است آیا این گیربکس توان مقاومت در برابر لرزش را دارد ؟

۵- مقدار بار گیربکس به چه میزان است خریدار باید توجه داشته باشد که اگر بار بیشتر از نیاز باشد ممکن است محور را کج و یا تنظیم چرخ دنده ها را از بین ببرد و در نهایت منجر به کاهش طول عمر گیربکس گردد.

۶- توخالی یا تو پر بودن ورودی یا خروجی

۷- نوع و حالت فیزیکی و نصب گیربکس بسیار مهم است که آیا ماشین به گیربکس حلزونی نیاز دارد یا شافت مستقیم ؟

جهت مشاهده و خرید گیربکس حلزونی کلیک کنید

۸- تطابق برنامه گیربکس با نیاز موتور یا ماشین

۹- نوع نصب گیربکس که با توجه به اندازه و قابلیت هایی که از گیربکس معرفی شده است برای انواعی از الکتروموتور ها کارایی دارند حالت های بسیاری برای نصب وجود دارد به طور مثال گیربکس فلنچ دار مناسب برای الکتروموتور با اسکلت C می باشد و حالت های دیگر به طور کلی سازندگان گیربکس ها حالات نصب گیربکس را در کاتالوگ های خود به طور کامل توضیح و آموزش داده اند.

۱۰- بعد از نوع حات قرار گیری گیربکس و سایز گیربکس باید به روان کننده ها دقت کرد بعضی از سازندگان گیربکس ها را با روان کننده یا روغن مخصوص خود به فروش می رسانند اما به طور کلی گیربکس ها خالی از روغن بفروش می رسند و پر کردن آنها بر عهده مشتری می باشد . همچنین برای حالت نصب عمودی گیربکس بعضی از فروشندگان کاسه نمد همراه گیربکس قرار می دهند.

چند توصیه کلی به خریداران گیربکس

در صورتی که نیاز به گیربکس خاصی با کارایی خاص داشتید بهتر است با مشورت با کارشناسان انتخاب خود را بررسی نمایید ، برای اطمینان از انتخاب گیربکس بهتر است محاسبات سازنده را بررسی نمود ، سعی شود از فروشگاه های معتبر و شناخته شده خرید شود همچنین مانند سایر اقلام الکتریکی بهتر است گیربکس خریداری شده دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشد و این نکته را باید در نظر داشت که انتخاب نامناسب یک گیربکس ممکن است زمان و هزینه بسیاری را به هدر بدهد.

 

  • فرید نوری